Onze afdeling

Deze website is gemaakt ter informatie van Radioamateurs en geïnteresseerden voor de VERON afdeling Schagen. Deze vereniging bevindt zich in Noord-Holland en is opgericht in 28 november 1981. Onze verenigingscall is PI4SRA.

Eerste vergadering VERON Schagen

VERON afdeling Schagen is opgericht op 28 november 1981. Op de foto is een van de eerste vergaderingen te zien, gehouden in het toenmalige schoolgebouw gelegen aan de Wilhelminalaan.

De VERON stelt zich ten doel het radiozendamateurisme te bevorderen en hieraan bekendheid te geven in Nederland. Zij steunt haar leden bijvoorbeeld met het verzorgen van opleidingen voor de zendexamens. De VERON geeft ook cursusboeken uit voor hen die zich op zo’n examen willen voorbereiden.

De afdeling Schagen is één van de 68 afdelingen van de VERON en heeft ongeveer 50 leden. Schagen ligt in het mooie Noord Holland.

Elke derde vrijdag van de maand houden wij onze bijeenkomsten in een gebouw van het Regiuscollege aan de Wilhelminalaan 4 te Schagen. De aanvang is 20.00 uur. Op deze avonden worden diverse activiteiten georganiseerd zoals lezingen, zelfbouwavonden, verkoping enz. Zie voor actuele data de agenda om volledig op de hoogte te blijven.

 Vijf maal per jaar komt ons eigen afdelingsblad, het SRA bulletin uit.

 Voor verdere actuele zaken raden wij u aan regelmatig deze site te bezoeken.